FLORS D’HIVERN

Aquí teniu el meu regal de Sant Jordi. Un nou conte amb els pims i els pums com a protagonistes. Espero que el gaudiu grans i petits! Feu clic a la imatge per descarregar el conte en PDF.

ELS HEROIS DE LES MASCARETES

ELS HEROIS DE LES MASCARETES

Aquest conte vol ajudar els nens a perdre la por a les mascaretes. Les veuran com un tresor que protegeix petits i grans.

Les mascaretes desapareixen misteriosament. Quan els nens intenten recuperar-les, descobreixen com les poden fer ells mateixos. Per tant, sempre hi haurà mascaretes per a tothom. Es converteixen així en herois que fan que els veïns del seu poble visquin en un lloc més segur.

ELS HEROIS DE LES MASCARETES

“Un llapis per Ghana” per Sant Jordi 2020

https://www.instagram.com/tv/B_UaYbpIXbk/?igshid=zwgpiacaxa9a

Som Un Llapis per Ghana i és Sant Jordi!!! I encara que a Ghana no se celebri aquesta tradició, des d’Un Llapis Per Ghana hem volgut explicar-vos el conte que porta per protagonistes els nens i nenes de l’orfenat Ryvanz-Mia, a Kpando i que va escriure i il.lustrar la Núria Vives! Si us ve de gust fullejar-lo, només cal que ens escriviu: tenim molts contes per vosaltres i us l’enviarem quan passi tot! El preu són 8€ que van íntegrament dedicats a l’educació d’aquests nens i nenes, tot i que mentre duri el confinament els destinarem a comprar menjar per omplir el rebost, que ara està buit. Com ho pots fer? Envia’ns un missatge per instagram

i et demanarem les dades per poder-ho enviar! Durant els propers dies podreu comprar també bosses i moneders, fets per ells i elles o pels nostres voluntaris/aries, amb teles de Ghana! Atents, atentes!

LA PETITA ERUGA POETA

 

FEU CLIC A LA IMTAGE PER LLEGIR EL CONTE EN LÍNIA

Una petita eruga, que està fascinada pels mots, es reclou en si mateixa per fugir de les rialles mofetes dels altres.

La petita eruga poeta” és un conte infantil que permet enfocar la lectura de quatre maneres diferents:

  • Una lectura científica. El conte explica i il·lustra el procés de transformació d’una eruga en una papallona.

  • Una lectura centrada en el tema del bullying. Si es dóna una situació en la qual se’n riuen de nosaltres, podem buscar en el nostre interior totes aquelles coses bones que tenim, que ens fan especials, que ens fan ser nosaltres mateixos. D’aquesta manera, serem més forts per superar les adversitats i el menyspreu que ens puguin fer.

  • Una lectura que identifica la petita eruga amb l’artista que es reclou en si mateix per crear. És en la intimitat i en el silenci d’on surt la poesia que és capaç d’expressar les emocions més profundes.

  • També es por fer una lectura lúdica sense voler anar més enllà. Senzillament gaudint de l’aventura d’una petita eruga molt especial.

“UN LLAPIS PER GHANA” en línia

Ja podeu llegir el conte “Un llapis per Ghana” en línia de manera gratuïta al següent enllaç: http://mynicebooks.com/un-llapis-per-ghana/ . L’objectiu és fer arribar el missatge d’aquest conte a quanta més gent millor. Si voleu col·laborar o si voleu el conte imprès, podeu posar-vos en contacte amb els responsables del projecte al correu: unllapisperghana@gmail.com. El conte es ven per 8 euros que es destinen íntegrament a ajudar els nens de l’orfenat.

La petita eruga poeta

Estic a punt d’acabar el conte “La petita eruga poeta”. Avisaré tan bon punt es pugui veure i llegir en línia.

Una petita eruga, que està fascinada pels mots, es reclou en si mateixa per fugir de les rialles mofetes dels altres. “La petita eruga poeta” és un conte infantil que permet enfocar la lectura de quatre maneres diferents:

  • Una lectura científica. El conte explica i il·lustra el procés de transformació d’una eruga en una papallona.

 

  • Una lectura centrada en el tema del bullying. Si es dóna una situació en la qual se’n riuen de nosaltres, podem buscar en el nostre interior totes aquelles coses bones que tenim, que ens fan especials, que ens fan ser nosaltres mateixos. D’aquesta manera, serem més forts per superar les adversitats i el menyspreu que ens puguin fer.

 

  • Una lectura que identifica la petita eruga amb l’artista que es reclou en si mateix per crear. És en la intimitat i en el silenci d’on surt la poesia que és capaç d’expressar les emocions més profundes.

 

  • També es por fer una lectura lúdica sense voler anar més enllà. Senzillament gaudint de l’aventura d’una petita eruga molt especial.

“Los gatitos del ceramista”

Participo amb un conte, “Los gatitos del ceramista”, en un projecte solidari: “Mis maravillosos e increíbles cuentos”. Aquesta és la il·lustració que acompanyarà el meu conte. En el projecte hi participen diversos escriptors i il·lustradors. La finalitat és publicar el llibre per recollir diners per ACNUR. Des d’aquí us aniré informant de com evoluciona el projecte!

“Laberinto de flores” adaptado para pizarra digital

He adaptado el cuento “Laberinto de flores” para que se pueda visualizar en la pizarra digital, tablet o teléfono móvil. Disponible en catalán y en español.

Enlace: http://mynicebooks.com/laberinto-de-flores/

“Laberinto de flores” forma parte de una serie que tiene por protagonista a Minu, un ratoncito. Sus aventuras muestran su capacidad de superar situaciones difíciles con creatividad y ponen de relieve el valor del trabajo colaborativo y de la amistad. La serie consta de dos cuentos más que funcionan de manera independiente: “Minu y la silla” y “La maleta”. Todos los cuentos tienen un carácter lúdico que quiere estimular a los niños para que adquieran gusto por la lectura.

ELS SECRETS DE L’AMANDA. CONTE EN LÍNIA

Sinopsi:  L’Amanda descobreix que pot tenir secrets i que compartir-los crea uns vincles especials amb els seus amics. Però algú li pinta un secret negre molt diferent dels altres. D’aquest secret, que no li agrada gens, no se’n pot alliberar fins que s’adona que cada vegada que l’explica es torna més i més petit.

Aquest conte vol ajudar que els nens o nenes que pateixen algun tipus d’abús trobin el coratge necessari per explicar allò que els passa, per explicar el seu ‘secret negre’.

És important destacar que el conte té una funció preventiva i evita identificar quin és aquest ‘secret negre’. El missatge principal se centra a diferenciar secrets bons i secrets dolents i a fomentar la idea que la millor manera d’alliberar-se d’aquests darrers és parlar-ne. Per fer-ho, al nen o nena afectat se li ofereix un ventall de possibilitats que va des de la fantasia: explicar-ho a una marieta, a un pallasso, als arbres o als ocells, elements que pretenen incentivar la comunicació com a solució, fins a parlar-ne amb els adults més propers, el pare, la mare o els mestres. Tots ells es presenten per separat perquè el nen o nena que pateixi un abús, pugui triar a qui prefereix explicar-lo.

Així doncs, l’objectiu d’aquest relat és contribuir a solucionar un dels principals problemes que té la nostra societat en relació a l’abús sexual infantil i el bullying;  aconseguir que les víctimes trenquin el seu silenci.

D’on surten els contes? De dónde salen los cuentos? Where do stories come from?


D’on surten els contes?

De vegades em pregunten d’on surten els meus contes i jo sempre dic que, quan vaig a passejar, els animalets del bosc me’ls expliquen. En aquest cas ha estat diferent. Feia esbossos de personatges relacionats amb el món del circ per un conte de l’Amanda i un dels dibuixos m’ha servit d’inspiració per escriure un altre conte. Ara falta preparar el ‘storyboard’, dibuixar-lo, pintar-lo… i fer que totes les peces encaixin. És una petita, si és que n’hi ha de petites, història d’amor…


De dónde salen los cuentos?

A veces me preguntan de donde salen mis cuentos y yo siempre explico que, cuando voy a pasear, los animalitos del bosque me los cuentan. Pero esta vez ha sido diferente. Estaba haciendo bocetos de personajes relacionados con el mundo del circo para un cuento de Amanda y uno de los dibujos me ha servido de inspiración para escribir otro cuento. Ahora falta preparar el ‘storyboard’, dibujarlo, pintarlo… y hacer que todas las piezas encajen. Es una pequeña, si es que las hay pequeñas, historia de amor…


Where do stories come from?

Sometimes people ask me where the plots of my tales come from and I always explain that, when I go for a walk, the little animals in the forest tell them to me. But this time it has been different. I was doing sketches of characters related to the circus world for a story of Amanda and one of the drawings has served as inspiration for me to write another story. Now I must prepare the storyboard, draw it, paint it… and make all the pieces fit. It is a small love story, if there are any small ‘love stories’… “The Clown and the Doll”.

El nen que dibuixava gats

Ja tinc gairebé a punt l’adaptació i il·lustració d’aquest conte japonès. És un conte que m’ha semblat interessant il·lustrar perquè ens mostra que cal acceptar les persones tal com són, especialment els nens, que són més vulnerables. Tots tenim unes qualitats i unes habilitats diferents. Potenciar-les ens ajudarà a millorar l’autoestima, la confiança en nosaltres mateixos, la capacitat de defensa de les pròpies idees i, en definitiva, ens ajudarà a ser més feliços.

SANT JORDI COMPARTINT ELS MEUS CONTES AMB ELS NENS

ABRIL 22, 2016

SANT JORDI SHARING MY TALES WITH CHILDREN

escolacanigo1_sant-jordi-2016

escolacanigo2_sant-jordi-2016

escolacanigo3_sant-jordi-2016

escolacanigo4_-sant-jordi-2016_4-dibuixos-amanda-i-el-ninot-de-neu

escolacanigo5-sant-jordi-2016_4

escolacanigo6_-abril2016-regals-sant-jordi

Aquest any el meu Sant Jordi ha estat fantàstic. He pogut compartir els meus contes amb els nens, que m’han fet un regal preciós: un àlbum de dibuixos. Cadascú ha dibuixat el moment que més li ha agradat del conte “L’Amanda i el ninot de neu”. Moltíssimes gràcies a la Pilar, a la Marta i a totes les mestres!

This year my Sant Jordi, the Catalan fest for love and culture, has been fantastic. I have shared my stories with the children, which made me a precious gift: an album of drawings. Each child  has drawn the moment they liked most of the story “Amanda and the Snowman” Many thanks to Pilar, Marta and all teachers!

LA MALETA

ABRIL 13, 2016

02_portadamaleta800cat

El darrer conte de les aventures del Minu, “La maleta”, també està adaptat per veure’l en una tablet o amb una pissarra digital. Podeu trobar-lo a l’apartat dels contes o fent clic directament aquí.

LABERINT DE FLORS

ABRIL 13, 2016

03_portadalaberint800catt

Ja podeu descobrir una nova aventura del Minu, “Laberint de Flors” a l’apartat dels contes infantils o feu clic aquí.

He adaptat les imatges perquè es puguin visualitzar en una tablet o amb la pissarra digital.

AMANDA AND THE SNOWMAN / AMANDA I EL NINOT DE NEU

NOVEMBRE 18, 2015

00portadaweb-3-cat-800

Estic il·lustrant un nou conte. Es tracta d’un conte de Nadal que explica d’una manera molt subtil que sempre podem rectificar el nostre comportament quan reaccionem impulsivament, sense reflexionar sobre les causes d’una situació concreta, i no entenem que l’altre no actua per molestar sinó per necessitat.

00portadaweb-3-eng-800

I am illustrating a new tale. It is a Christmas tale that explains, in a very subtle way, that we can always change our behavior when we react impulsively, without clear thinking to a situation, and we don’t understand that others don’t act to disturb us but by necessity.