ELS SECRETS DE L’AMANDA. CONTE EN LÍNIA

Sinopsi:  L’Amanda descobreix que pot tenir secrets i que compartir-los crea uns vincles especials amb els seus amics. Però algú li pinta un secret negre molt diferent dels altres. D’aquest secret, que no li agrada gens, no se’n pot alliberar fins que s’adona que cada vegada que l’explica es torna més i més petit.

Aquest conte vol ajudar que els nens o nenes que pateixen algun tipus d’abús trobin el coratge necessari per explicar allò que els passa, per explicar el seu ‘secret negre’.

És important destacar que el conte té una funció preventiva i evita identificar quin és aquest ‘secret negre’. El missatge principal se centra a diferenciar secrets bons i secrets dolents i a fomentar la idea que la millor manera d’alliberar-se d’aquests darrers és parlar-ne. Per fer-ho, al nen o nena afectat se li ofereix un ventall de possibilitats que va des de la fantasia: explicar-ho a una marieta, a un pallasso, als arbres o als ocells, elements que pretenen incentivar la comunicació com a solució, fins a parlar-ne amb els adults més propers, el pare, la mare o els mestres. Tots ells es presenten per separat perquè el nen o nena que pateixi un abús, pugui triar a qui prefereix explicar-lo.

Així doncs, l’objectiu d’aquest relat és contribuir a solucionar un dels principals problemes que té la nostra societat en relació a l’abús sexual infantil i el bullying;  aconseguir que les víctimes trenquin el seu silenci.